kabeljauwhaasje, spinazie en sabayon van chaams hefeweizen

• Snijd de venkel in mooie reepjes en bak deze kort aan in roomboter, samen met 1 gesnipperd sjalotje en houd warm. Ontvel en ontpit de tomaten, snijd in stukjes en stoof in olijfolie tot een saus, samen met
2 gesnipperde sjalotten en de knoflook. • Houd ook de saus tot gebruik goed warm. Kruid 2 flesjes Chaams Tarwebier met zout, peper en kerrie in een grote/wijde pan. Breng tegen de kook aan en pocheer de
kabeljauw in het bier. Let op dat het bier niet gaat koken.

• Haal de kabeljauw na ca. 10 minuten uit het bier (controleer op
gaar- heid) en houd de filets in aluminiumfolie warm tot gebruik. Het pocheervocht wordt niet meer gebruikt. Was de spinazie en roerbak deze een paar tellen in de roomboter. Breng in een wijde pan water aan de kook. Zet hier een kleinere pan bovenop zodanig dat de bodem het water niet raakt!

• Klop de eidooiers op met 15 cl Chaams Tarwebier boven het kokende water tot een luchtige sabayon. Let op: het water niet te hard laten koken om stollen van het ei te voorkomen. Zet anders het vuur uit.
Maak een voorverwarmd bord op met een bedje van spinazie en venkel. Leg daar de kabeljauwfilet op en druppel hier de tomatensaus en sabayon omheen. Garneer met een toefje tuinkruiden. Ook lekker met een paar gefrituurde uienringetjes.

Ingrediënten voor  4 personen:

- 4 kabeljauwfilets met vel van
  150 gram per stuk

- Olijfolie

- Roomboter

- 250 gram bladspinazie

- 1 venkelknol

- 3 sjalotjes

- 1 teentje knoflook

- 2 tomaten

- 1 bosje gemengde tuinkruiden

- Zout, peper en kerrie

- 3 flesjes Chaams Tarwebier
  á 33 cl