bcxcbxcb

 limited editions

Socius serie

Socius Oak

 

Een Imperial Stout - gelagerd met eikenhout. Diepdonker bier van hoge gisting met 8,5% alc.vol. met een duidelijke toetst van gebrande mout en eikenhout. Mooi in balans door een licht zoete en tevens mout-bittere afdronk. Lekker bij een traditionele stoofpot en toetjes met chocolade en koffie. Maar drink ‘m ook eens met een flinke scheut single malt whisky erin. Socius is synoniem voor met gezel, kameraad, begeleider. Dat is wat deze Stout gaat zijn; goed gezelschap.

TRIPEL OAK

 

Chaamse Tripel, een zwaar blond bier van hoge gisting, met 8,5% vol. alcohol dat met eikenhout gelagerd is. Het recept is gebaseerd op de Belgische bierstijl maar dan met een twist van eikenhout.

Dit bier heeft de subtiele kruidigheid van de toegevoegde koriander, is

volmoutig en heeft die duidelijke toets van eikenhout, zowel in geur als in smaak.

 

 

very special editions

into the wood

 

Chaamse Dubbel waaraan jenever is toegevoegd. Een donker bier met 9% vol.alcohol. Deze  jenever is gedistilleerd van Chaamse Dubbel en gelagerd

met eikenhout. Ook het bier is daarna gelagerd met eikenhout. Into the wood!

Dit bier geurt en smaakt naar karamel, heeft een lichtmout-bittere afdronk en een mooie twist van jenever én een vleugje vanille dat door het eikenhout is afgegeven aan het bier.

Lekker bij grove paté, droge worst, chocoladetaart en toetjes met chocolade.

Of gewoon op een koude, regenachtige avond bij een haardvuurtje.

 

Collaboration brews

BLANCH vs NOIR

 

 

 

Een eigenwijze, bliksemse dark Weissen.

 

Brabant ale 2017

 

Een lichtblond bier van hoge gisting met 6% vol. alcohol. In dit bier is het unieke Drie Hoefijzers Klassiek - gist gebruikt. Zorgvuldig opgekweekt door de brouwer van De Beyerd. De Dorpsbrouwer uit Chaam heeft dit bier gebrouwen naar eigen recept, bijgestaan door
de andere twee brouwers.

Ramses is verantwoorde- lijk voor de hopkeuze. Een eigenzinnig bier.
Mooi in balans.

Brabants honingblond

 

Brabants honingblond is een lichtblond bier van hoge gisting met 7,3% vol. alcohol. Dat energie en enthousiasme aanstekelijk werkt blijkt uit deze samenwerking.

Kennis en ervaring gebundeld met passie en plezier is in dit bier gestopt. En dat proef je.

Dat vleugje honing?
Van ijverige bijen uit de omgeving van Chaam.

 

Abt bieren

Eigenwijsch

 

Een British Style Strong Ale van hoge gisting met 8,4% vol.alc. Roodkoperkleurig bier met een fruitige geur, een volmoutige smaak en een  bittertje in de afdronk. De mooie complexiteit in geur en smaak wordt verkregen door het gebruik van mout- soorten als Marris-Otter, Muchener, Caramunich- en Chocolademout, Willamette en Styrian Golding hop en gist. Er worden geen kruiden, specerijen of grote hoeveelheden extravagante hopsoorten gebruikt. Dat heeft dit bier niet nodig om toch een tikkeltje eigenwijs te zijn. Drink deze Ale eens bij Shepherd pie, traditional Sunday roast & Yorkshire pudding, Clapshot & Bacon.

dwarsligger

 

Een licht amberkleurig bier van hoge gisting met 7,6% vol.alcohol.

In dit bier komt het beste van
ver schillende werelden bij elkaar: Hollandse pilsmout, Engelse special malt, Amerikaanse hop en Belgisch gist. Er is een semi-continue hopping-techniek toegepast waarbij de hop in een continue stroom tijdens het koken wordt toegevoegd. Eén enkele hop- soort, die zorgt voor de bitterheid in smaak én in geur. Weet jij welke het is?

Dwarsligger is synoniem voor Eigenwijsch.

 

 

Zowel Eigenwijsch, uitgebracht in 2015, als de Dwarsligger (2018) behoren tot de serie Special Edition ABT waarvoor Eric Visser uit Breda de recepten heeft ontwikkeld. Eric is Nederlands Kampioen blind bierproeven 2014, 2015 én 2016. Een wedstrijd die wordt georganiseerd door de Alliantie van Bier Tapperijen Nederland.