limited editions

Collaboration brews

FAB 4 - 2019

 

Fabulous Amber Beer met 4 soorten Engelse mout én natuurlijk met de nodige eigenwijze hoppen erin.

 

Scarbourough Fair 2019

 

CRAFT megacollab 2019

 

Drie brouwerijen, vanuit verschillende streken van het Nederlandse Craft bierlandschap besloten een bijzonder bier te gaan brouwen; Gruit bier, met een kruidenmengsel zoals dat vroeger gewoon was in bier, maar dan met een hedendaagse twist.

 

BLANCH vs NOIR 2018

 

Een eigenwijze, bliksemse dark Weissen.

 

Brabant ale 2017

 

Een lichtblond bier van hoge gisting met 6% vol. alcohol. In dit bier is het unieke Drie Hoefijzers Klassiek - gist gebruikt. Zorgvuldig opgekweekt door de brouwer van De Beyerd. De Dorpsbrouwer uit Chaam heeft dit bier gebrouwen naar eigen recept, bijgestaan door de andere twee brouwers. Ramses is verantwoordelijk voor de hopkeuze.

Een eigenzinnig bier. Mooi in balans.

Abt bieren

Eigenwijsch

 

Een British Style Strong Ale van hoge gisting met 8,4% vol.alc. Roodkoperkleurig bier met een fruitige geur, een volmoutige smaak en een  bittertje in de afdronk. De mooie complexiteit in geur en smaak wordt verkregen door het gebruik van mout- soorten als Marris-Otter, Muchener, Caramunich- en Chocolademout, Willamette en Styrian Golding hop en gist. Er worden geen kruiden, specerijen of grote hoeveelheden extravagante hopsoorten gebruikt. Dat heeft dit bier niet nodig om toch een tikkeltje eigenwijs te zijn. Drink deze Ale eens bij Shepherd pie, traditional Sunday roast & Yorkshire pudding, Clapshot & Bacon.

dwarsligger

 

Een licht amberkleurig bier van hoge gisting met 7,6% vol.alcohol.

In dit bier komt het beste van
ver schillende werelden bij elkaar: Hollandse pilsmout, Engelse special malt, Amerikaanse hop en Belgisch gist. Er is een semi-continue hopping-techniek toegepast waarbij de hop in een continue stroom tijdens het koken wordt toegevoegd. Eén enkele hop- soort, die zorgt voor de bitterheid in smaak én in geur. Weet jij welke het is?

Dwarsligger is synoniem voor Eigenwijsch.

 

 

Zowel Eigenwijsch, uitgebracht in 2015, als de Dwarsligger (2018) behoren tot de serie Special Edition ABT waarvoor Eric Visser uit Breda de recepten heeft ontwikkeld. Eric is Nederlands Kampioen blind bierproeven 2014, 2015 én 2016. Een wedstrijd die wordt georganiseerd door de Alliantie van Bier Tapperijen Nederland.

Brabants honingblond 2018

 

Brabants honingblond is een lichtblond bier van hoge gisting met 7,3% vol. alcohol. Dat energie en enthousiasme aanstekelijk werkt blijkt uit deze samenwerking. Kennis en ervaring gebundeld met passie en plezier is in
dit bier gestopt. En dat proef je.

Dat vleugje honing? Van ijverige bijen uit de omgeving van Chaam.