bcxcbxcb

REGIONALE SAMENWERKING

 

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch werkt samen met een aantal bedrijven in de regio.

EEN INITIATIEF VAN:

 

 

Dat de streek de Baronie rijk is aan streekproducten, is geen geheim. Maar wist je dat er ook bier wordt gebrouwen?

Er worden zelfs druiven geteeld en edelherten grazen in het landschap. Smaakverbond de Baronie bundelt en promoot deze smaakproducenten en zet hun ambachtelijke streekproducten op de kaart.

 

Dus het Smaakverbond doet zoveel meer. Gezamenlijk zoeken ze naar nieuwe smaakcombinaties. De Wijnboer verwerkt niet alleen zijn druivenschillen tot een fijne eau de vie, hij distilleert ook het bierbeslag dat de dorpsbrouwer voor hem maakt en legt deze op eikenhout te rijpen. Na drie jaar en één dag mag het dan whisky heten... We kunnen niet wachten.

 

Mooie gerechten van edelhert met bier is een aloude en zeer beproefde combinatie. Maar ook de edelhertenboer en de Dorpsbrouwer broeden op nog meer verfijnde smaakcombinaties. We houden je op de hoogte.

 

Edelhertenboerderij de Zonhoeve in Hulten

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch in Chaam

Wijngaard Dassemus
in Chaam

Restverwerking staat hoog in het vaandel:
het spoelwater dat gebruikt wordt bij het bierbrouwproces wordt opgevangen en
gebruikt voor schoonmaken.

 

Bierbostel wordt afgevoerd naar hobbyboeren die het aan hun schapen voeren. Het wordt ook geleverd aan de warme bakker uit Chaam,
Leon van Gils. Hij bakt er unieke Pimpelmeesch broden mee, verkrijgbaar op vrijdag en zaterdag in de winkel aan de Dorpstraat in Chaam.

bierborstel van Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch